Zo zorgen facings voor een geweldige glimlach

Een mooie glimlach is vaak het eerste dat opvalt wanneer u nieuwe mensen ontmoet. Maar wanneer u niet tevreden bent over jouw tanden, kan dit er voor zorgen dat u niet graag met ontblote tanden lacht. Zonde, want wist u dat hier een eenvoudige oplossing voor is? Met hoogwaardige facings kunnen uwtanden getransformeerd worden naar een glimlach waar u wél blij van wordt. 

Wat zijn facings?

Oke, dus facings zorgen voor een mooie glimlach. Maar wat is het nu eigenlijk? Facings zijn op maat gemaakte schildjes, die meestal van porselein zijn gemaakt. Ze worden over de tanden heen geplaatst. Op deze manier kunnen verkleurde, ongelijke, gespleten of scheve tanden gecorrigeerd worden. Zelfs wanneer de afstand tussen tanden ongelijk is, kan dat worden opgevuld met deze schildjes.

Dit zijn de voordelen van facings

Wanneer u niet blij bent met jouw gebit, dan zijn er verschillende oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld met een tandbeugel zorgen dat de stand van tanden verbetert. Hoewel orthodontie veel voordelen kent, kan het een lang traject zijn dat zeker niet altijd pijnloos is. In dat geval bieden facings uitkomst. Maar dat is het niet enige voordeel.

 1. Esthetisch
  Natuurlijk ligt de uitstraling van uw gebit voor de hand als voordeel van facings. Uw tanden zien er weer witter en rechter uit. Ook afwijkende vormen kunnen worden opgelost door het toepassen van facings.
 2. Natuurlijke structuur
  Om facings op de tanden te kunnen plaatsen, hoeft slechts een minimale verwijdering van tandweefsel te worden gedaan. Dit in tegenstelling tot kronen, waarbij het grootste gedeelte van de bestaande tand moet worden verwijderd. De tandstructuur zoals die van nature is, blijft dus grotendeels behouden.
 3. Duurzaam
  Wanneer hoogwaardige facings worden gebruikt, gaan deze zeker 10 jaar of zelfs langer mee. Ook zijn ze bestand tegen vlekken of verkleuring. Zo kunt u lang genieten van uw stralende glimlach.
 4. Snel resultaat
  Waar het plaatsen van een kroon of orthodontie langdurige trajecten zijn, behaalt u met facings al binnen enkele behandelingen resultaat. U hoeft dus niet lang te wachten op een prachtige lach.

De behandeling bij Tandarts aan de Maas

Voor we starten met het plaatsen van de facings starten we met een evaluatie van uw gebit. Onze ervaren tandartsen zullen met u bespreken welke soort facing het beste past bij uw gebit en wensen. Vervolgens nemen wij een afdruk van de tanden. Deze wordt gebruikt als basis om de facings op maat te maken. Tijdens de tweede afspraak worden de schildjes op de tanden geplaatst en aangepast zodat deze perfect passen.

Waarom kiezen voor Tandarts aan de Maas?

Het team van Tandarts aan de Maas heeft veel ervaring in esthetische tandheelkunde, waaronder het plaatsen van facings. De tandarts werkt nauw met u samen om te zorgen dat het resultaat helemaal naar wens is. Met deze persoonlijke benadering voelt u uzelf helemaal op uw gemak. Doordat wij geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen gebruiken, profiteert u van de hoogste kwaliteit facings. Hiermee bereikt u eindelijk de glimlach die u altijd wilde hebben. 

Bent u overtuigd van de kracht en voordelen van facings en wilt u weten hoe deze uw gebit weer kunnen laten stralen? Neem dan vandaag nog contact op met Tandarts aan de Maas, maak eenvoudig online een afspraak of schrijf u in als nieuwe klant.