Geriatrische mondzorg: het belang voor ouderen en de unieke benadering van Tandarts aan de Maas

Als we ouder worden, verandert niet alleen ons lichaam, maar ook onze mondgezondheid. Geriatrische mondzorg richt zich specifiek op de tandheelkundige behoeften van ouderen, die vaak unieke uitdagingen met zich meebrengen. Bij Tandarts aan de Maas begrijpen we de complexiteit van mondgezondheid op latere leeftijd en bieden we gespecialiseerde zorg die verder gaat dan alleen tandheelkundige behandelingen.

Wat maakt geriatrische mondzorg anders?

Geriatrische mondzorg gaat verder dan alleen reguliere tandheelkunde. Ouderen kunnen te maken krijgen met een scala aan problemen, waaronder tandverlies, tandvleesaandoeningen, droge mond door medicatiegebruik en andere gezondheidsproblemen die de mondgezondheid beïnvloeden. Daarom is het van cruciaal belang dat tandheelkundige zorg voor ouderen wordt aangepast aan hun specifieke behoeften.

Bij Tandarts aan de Maas begrijpen we deze behoeften en bieden we een uitgebreid scala aan diensten die gericht zijn op geriatrische mondzorg. Hierbij staan een aantal dingen voorop.

 • Persoonlijke aandacht
  We begrijpen dat elke patiënt uniek is en specifieke zorgbehoeften heeft. Dat geldt zowel voor oudere als jongere patiënten. Daarom nemen we de tijd om te luisteren naar eventuele zorgen en angsten, en stellen we een behandelplan op dat is afgestemd op uw individuele situatie. De beste zorg is persoonlijke zorg. 
 • Preventieve zorg
  Preventie is de sleutel tot het behoud van een goede mondgezondheid op latere leeftijd. We bieden uitgebreide controles en voorlichting over mondhygiëne om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen.
 • Behandeling van specifieke aandoeningen
  We zijn gespecialiseerd in het behandelen tandvleesaandoeningen, droge mond en andere mondgerelateerde problemen die vaak voorkomen bij ouderen. Onze ervaren tandartsen en mondhygiënisten passen hun behandelingen aan om te voldoen aan de unieke behoeften van onze oudere patiënten.
 • Samenwerking met andere zorgverleners
  We geloven in een holistische benadering van mondgezondheid, waarbij we samenwerken met andere zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten in de geriatrische zorg, om een ​​geïntegreerde en alomvattende zorgervaring te bieden.

Waarom kiezen voor Tandarts aan de Maas?

Bij Tandarts aan de Maas vinden we het belangrijk dat elke patiënt een comfortabele en zorgzame omgeving heeft, waarin u zich op uw gemak voelt. Onze unieke benadering van geriatrische mondzorg onderscheidt ons door:

 • Expertise en ervaring
  Ons team van tandartsen, mondhygiënisten, paro- en preventieassistentes heeft uitgebreide ervaring in het behandelen van oudere patiënten en begrijpt de complexiteit van geriatrische mondzorg.
 • Comfortabele omgeving
  We streven ernaar om onze praktijk zo toegankelijk en comfortabel mogelijk te maken voor iedereen, met speciale aandacht voor mobiliteitsvriendelijke voorzieningen en een vriendelijke, ondersteunende sfeer.
 • Persoonlijke benadering
  Bij Tandarts aan de Maas behandelen we elke patiënt als een individu, met respect voor hun wensen en behoeften. We luisteren naar hun zorgen en bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij hun levensstijl en gezondheidstoestand.

Maak vandaag nog een afspraak!

Bij Tandarts aan de Maas zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige geriatrische mondzorg die het welzijn en de kwaliteit van leven van onze oudere patiënten verbetert. Schrijf u direct in of maak online een afspraak. Liever telefonisch contact? Natuurlijk staan we voor u klaar. Ontdek zelf het verschil dat onze gespecialiseerde zorg kan maken voor uw mondgezondheid op latere leeftijd.