Weer blij met uw lach door prothese voor het gebit

Een stralende glimlach en een gezond gebit zijn van onschatbare waarde voor ons zelfvertrouwen en algemeen welzijn. Helaas kunnen verschillende omstandigheden leiden tot het verlies van tanden en een verminderde functionaliteit van het gebit. Gelukkig biedt de moderne tandheelkunde diverse oplossingen, waaronder protheses voor het gebit. Bij Tandarts aan de Maas begrijpen we hoe essentieel een goed functionerend gebit is voor onze patiënten, daarom bieden we uitgebreide zorg en ondersteuning op het gebied van protheses.

Wat is een prothese voor het gebit?

Een prothese voor het gebit, ook wel kunstgebit genoemd, is een op maat gemaakt tandheelkundig hulpmiddel dat wordt gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen. Het kan een volledige prothese zijn, die alle tanden in de boven- en/of onderkaak vervangt, of een gedeeltelijke prothese, die ontbrekende tanden aanvult terwijl de natuurlijke tanden behouden blijven. Deze protheses worden vervaardigd van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om comfortabel te zitten en natuurlijk aan te voelen in de mond.

Voordelen van een prothese voor het gebit

Het gebruik van een prothese voor het gebit biedt verschillende voordelen, waaronder:

Esthetiek: Een prothese herstelt het uiterlijk van een volledig gebit, waardoor patiënten weer met zelfvertrouwen kunnen lachen en spreken.

Functionaliteit: Door ontbrekende tanden te vervangen, verbetert een prothese de kauwfunctie en maakt het eten gemakkelijker.

Spraak: Het kan moeilijk zijn om duidelijk te spreken met ontbrekende tanden, maar een prothese kan dit probleem verhelpen door de spraak te verbeteren.

Behoud van botstructuur: Een prothese kan helpen bij het behouden van de botstructuur van de kaak door de druk gelijkmatig te verdelen over het tandvlees en de kaak.

De rol van de prothese technieker bij Tandarts aan de Maas

Bij Tandarts aan de Maas werken we met een toegewijd team van specialisten, waaronder ervaren prothese techniekers. Deze vakmensen zijn gespecialiseerd in het vervaardigen en aanpassen van protheses voor onze patiënten. Ze werken nauw samen met onze tandartsen, mondhygiënisten en andere specialisten om ervoor te zorgen dat elke prothese perfect past en voldoet aan de individuele behoeften van de patiënt. Dankzij hun expertise kunnen we hoogwaardige protheses leveren die comfortabel zijn en lang meegaan.

Onderhoud en belangrijke overwegingen

Het onderhoud van een prothese is essentieel voor een langdurig gebruik en comfort. Protheses moeten dagelijks worden gereinigd met speciale reinigingsmiddelen en borstels om tandplak en bacteriën te verwijderen. Regelmatige controles bij de tandarts zijn ook cruciaal om de pasvorm en conditie van de prothese te controleren en eventuele aanpassingen aan te brengen indien nodig.

Het belang van een lokale, betrouwbare tandartspraktijk

Bij Tandarts aan de Maas streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige tandheelkundige zorg te bieden, maar ook een vertrouwde partner te zijn voor al onze patiënten. Of het nu gaat om protheses, paro preventie, orthodontie, of andere (geriatrische) tandheelkundige behandelingen, ons multidisciplinaire team staat klaar om de best mogelijke zorg te bieden. Door te kiezen voor een lokale, betrouwbare tandartspraktijk zoals de onze, kunnen patiënten rekenen op persoonlijke aandacht, kwaliteit en gemakkelijke toegang tot uitgebreide tandheelkundige diensten.

Bij Tandarts aan de Maas streven we naar een gezonde, stralende glimlach voor al onze patiënten. Als u meer wilt weten over protheses voor het gebit of andere tandheelkundige behandelingen, neem dan gerust contact met ons op voor een consultatie.

Wilt u direct inschrijven als patiënt? Dan kunt u dit eenvoudig online doen, net als het maken van een afspraak