Esthetische tandheelkunde

Het kan zijn dat u niet helemaal tevreden bent over uw lach. In onze praktijk bieden we verschillende mogelijkheden om uw gebit weer te laten stralen.

Facings
Facings zijn schildjes die over uw tanden geplaatst worden, vaak van porselein die een mooi en zeer natuurlijk resultaat bieden. Met facings is het mogelijk om verkleuringen te maskeren en de stand van de tanden optisch te verbeteren. Facings worden individueel vervaardigd in het tandtechnisch laboratorium. Porselein blijft qua kleur erg lang stabiel in de mond waardoor u jarenlang van een mooie lach kunt genieten.

Het is ook een optie om composietfacings te maken. Deze worden gemaakt van vulmateriaal en zijn een stuk goedkoper dan keramische facings. Hierbij is het mogelijk om verkleuringen te maskeren en de stand optisch te corrigeren. Het nadeel is dat deze op termijn kunnen verkleuren.

Bleken
We zijn op zoek gegaan om voor u als onze patiënt een veilig, goed en prettig bleeksysteem te vinden. Dit is gelukt, we hebben gekozen voor het systeem van Cavex genaamd Bite&White . Alle nadelen zoals gevoelige tanden en schade aan het gebit zijn met dit bleeksysteem verleden tijd. Wat overblijft is een mooie glimlach.

Orthodontie
Mocht de stand van uw tanden u storen dan kunt u voortaan ook bij ons terecht. Voor kleine standscorrecties  bieden we de Airsmile aan, een onzichtbare beugel die bestaat uit uitneembare doorzichtige bitjes. Ook is het mogelijk om een beugel met brackets (slotjes) te nemen. Binnenkort gaan wij werken met het Insignia systeem. Het beugeltraject is daarbij korter dan bij een reguliere beugel doordat de brackets en de draden individueel op maat gemaakt zijn. Voor meer complexe behandelingen verwijzen we u naar de orthodontist.