Tand prothese of plaatjes voor een stralend gebit?

Een stralende glimlach. Het is niet alleen een teken van zelfvertrouwen en plezier. Maar ook zeker een teken van goede mondgezondheid. Tandverlies of tandbederf is helaas een veelvoorkomend probleem dat ervoor kan zorgen dat glimlachen niet meer zo vanzelfsprekend is. Dit gaat echter verder dan esthetiek, gelukkig is hier een oplossing voor in de vorm van tand protheses of plaatjes. Deze technieken zorgen niet alleen voor een mooie glimlach maar verbeteren ook de functionaliteit en gezondheid van uw gebit.

Plaatjes of tand protheses?

Zowel plaatjes als tand protheses zijn tandheelkundige hulpmiddelen, die gebruikt worden om ontbrekende tanden te vervangen. Een plaatje is verwijderbaar en rust op het tandvlees en de omliggende tanden. Tand protheses, daarentegen, kunnen zowel verwijderbaar als vast zijn. Ze worden op maat gemaakt en kunnen gedeeltelijk of volledig ontbrekende tanden vervangen, met behulp van implantaten of aangrenzende tanden voor ondersteuning.

Beiden hebben hun eigen voordelen, zo zijn plaatjes makkelijk te verwijderen om ze te reinigen of voor onderhoud. Daarnaast zijn deze financiëel aantrekkelijker en kunnen ze aangrenzende tanden ondersteunen. 

Tand protheses zijn een duurzame keuze, ze gaan lang mee wanneer ze goed worden onderhouden. Daarnaast worden ze op maat gemaakt wat het comfort verhoogd en zorgt dat ze een perfecte pasvorm hebben. Ook herstellen protheses de kauwfunctie, waardoor eten gemakkelijker wordt. 

De behandeling

Bij Tandarts aan de Maas zijn wij trots op ons vakkundige team van onder andere tandartsen en  prothesetechniekers. Hierdoor bent u bij ons aan het juiste adres voor het plaatsen van plaatjes en tand protheses. De behandeling begint met een consult waarbij grondig wordt onderzocht wat de beste oplossing is voor uw gebit. De tandarts zal de mondgezondheid evalueren en bespreekt de meest geschikte opties met u.  Vervolgens worden afdrukken gemaakt van het gebit, die worden gebruikt om plaatjes of tand protheses op maat te maken. Tijdens een tweede afspraak worden de plaatjes of tand protheses geplaatst en aangepast voor een optimale pasvorm en comfort.

Goed onderhoud verlengt levensduur

Zoals ook met uw eigen gebit het geval is, kunt u de levensduur van plaatjes of tand protheses verlengen door deze goed te onderhouden. Maar hoe pakt u dat aan?

Na de plaatsing is het van cruciaal belang om een goede mondhygiëne toe te passen. Denk dan aan regelmatig poetsen, flossen en spoelen met mondwater. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om regelmatig terug te keren naar Tandarts aan de Maas in Cuijk voor controleafspraken, waarbij eventuele aanpassingen kunnen worden gemaakt en de mondgezondheid kan worden gecontroleerd.

Een gezonde glimlach begint bij Tandarts aan de Maas. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over plaatjes en protheses en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een stralende glimlach die blijft!