Gezond en stralend gebit dankzij dé tandarts van Cuijk en omgeving

Durf jij te glimlachen? Hoewel dat voor veel mensen vanzelfsprekend is, kan hun gebit voor anderen een reden zijn om niet zomaar naar iedereen te glimlachen. Het gebit is namelijk één van de eerste dingen die de persoon tegenover u ziet. Belangrijk dus om je gebit goed te onderhouden. Dat doe je natuurlijk bij een vakkundige tandarts. Lees verder en ontdek waarom regelmatige tandartscontrole belangrijk is, waar je een een betrouwbare tandarts kunt vinden in Cuijk en voor welke behandelingen je daar terecht kunt.

5 Redenen waarom tandartsbezoeken zo belangrijk zijn

Een afspraak maken bij de tandarts is typisch zo’n ding dat veel Nederlanders, ook in Cuijk, uitstellen. Het is een noodzakelijk kwaad dat we het liefst maar vermijden. Maar wist je dat juist dat uitstellen kan leiden tot meer ellende? Lees hieronder waarom het juist heel belangrijk is om regelmatig een controle te laten doen door jouw tandarts.

 1. Problemen opsporen
  Wanneer de tandarts het gebit regelmatig controleert, kunnen potentiële problemen al vroeg worden gevonden en behandeld. Hiermee voorkom je dat je uiteindelijk veel klachten of hoge kosten zult krijgen. 
 2. Gezond tandvlees
  De gezondheid van je mond wordt voor een groot deel bepaald door je tandvlees. De tandarts controleert het tandvlees en kan eventuele problemen snel opmerken. Zo kun je jouw tandvlees in goede conditie houden.
 3. Voorkom tandbederf
  Eén van de meest voorkomende oorzaken van problemen met de mondgezondheid is tandbederf. Behalve dat dit pijnlijk kan zijn, kan het leiden tot infecties en zelfs tandverlies. Natuurlijk wil je dit voorkomen. Met halfjaarlijkse controles kan tandbederf al vroeg worden herkend en behandeld.
 4. Mondhygiëne
  De tandarts controleert de mondhygiëne en kan adviseren over hoe dit te verbeteren. Bijvoorbeeld door een bezoek aan de mondhygiënist, die je vaak in dezelfde praktijk vindt. 
 5. Algehele gezondheid
  Een ongezonden mond kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. De tandarts controleert de gezondheid van je mond en kan zelfs in een vroeg stadium mondkanker opsporen. 

Tandartsbehandelingen in Cuijk

In de praktijk van Tandarts aan de Maas staat een team vakspecialisten klaar om jouw mond in topconditie te brengen en houden. Met tandartsen, tandarts-, preventie- en paroassistenten, mondhygiënisten en prothese techniekers ben je in vertrouwde handen.

Je kunt in onze tandartspraktijk in Cuijk terecht voor diverse specialismen en natuurlijk de reguliere behandelingen die u kunt verwachten van een tandarts. 

Reconstructieve tandheelkunde

Wanneer uw eigen tanden veel problemen geven, zoals breuk, slijtage of gevoeligheid, kan een reconstructieve behandeling de oplossing zijn. Na het achterhalen van de oorzaak van de klachten, wordt een behandelplan opgesteld met als doel het herstel van het gebit en preventie van toekomste problemen.

Gnathologie

Dit vakgebied richt zich op de kaak- en kauwgewrichten en problemen die daardoor ontstaan. Onze tandarts-gnatholoog onderzoekt de klachten en stelt hiervoor een behandelplan op. Hiervoor zoeken wij in bepaalde situaties de samenwerking met een orofaciaal fysiotherapeut. Via je eigen tandarts kun je een doorverwijzing krijgen naar de tandarts-gnatholoog, wij behandelen daarom patiënten vanuit de wijde omgeving van Cuijk en zelfs vanuit een groot deel van Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en andere delen van Nederland.

Esthetische tandheelkunde

Deze vorm van tandheelkunde is vooral gericht op de uitstraling van het gebit. Met bijvoorbeeld facings of bleken worden de tanden optisch verbeterd. Niet alleen de kleur van de tanden kan hiermee worden beïnvloed, ook de stand van de tanden kan optisch worden verbeterd. Zo kun je weer vertrouwen op een mooie glimlach. 

Ook voor orthodontie kun je in Cuijk terecht bij Tandarts aan de Maas. Met behulp van een onzichtbare beugel, brackets of slotjes of het hypermoderne insignia systeem kan de stand van je tanden worden verbeterd. 

Betrouwbare en vakkundige tandartspraktijk Cuijk

Veel tandartspraktijken nemen geen nieuwe patiënten meer aan. Het team van Tandarts aan de Maas wordt regelmatig uitgebreid, waardoor je je hier nog steeds kunt inschrijven als nieuwe patiënt. Gewoon online, om het makkelijk te maken. Ben je niet (volledig) verzekerd tegen tandartskosten? Dan kun je onze tarieven online bekijken. Wel zo transparant en eerlijk.

Kortom, ben je op zoek naar een tandarts, mondhygiënist, tandarts-gnatholoog of esthetische tandheelkunde, dan zit je goed bij Tandarts aan de Maas. Door het groeiende team zijn veel specialismen aanwezig en kun je hier voor veel verschillende behandelingen terecht. Heb je vragen over de behandelingen die we aanbieden of over andere zaken? Neem dan zeker even contact met ons op!