Specialistische zorg voor kaak en gebit van de tandarts gnatholoog

Zijn aanhoudende kaakpijn, tandenknarsen of andere kaak- en gebitsproblemen aan de orde van de dag? Dit kan ontzettend vervelend zijn, zelfs zo erg dat het uw leven kan beheersen. Misschien denkt u zelfs dat er niets aan te doen is en u er maar mee moet leren omgaan, waardoor u uw dagelijkse leven hierop moet aanpassen. Maar wist u dat er in veruit de meeste gevallen wel een oplossing is? De specialistische zorg van een tandarts gnatholoog kan u helpen om van deze problemen af te komen en weer volop te kunnen genieten van het leven.

Wat is een tandarts gnatholoog?

Gnathologie is een specialisme dat zich richt op kaak- en gebitsaandoeningen zoals kaakpijn, een beperking in de mondopening, tandenknarsen en meer. De tandarts gnatholoog heeft een uitgebreide kennis van anatomie, functie en afwijkingen van het kaakgewricht en alles daaromheen. 

Hoe helpt een tandarts gnatholoog?

Afhankelijk van de klacht en diagnose, kunnen verschillende soorten behandeling mogelijk zijn. De tandarts gnatholoog beoordeelt welke behandeling voor uw situatie de beste kans van slagen heeft, of stelt een combinatie van verschillende behandelingen voor. 

 • Tandenknarsen en klemmen
  Bruxisme (tandenknarsen) kan leiden tot pijn en slijtage van de tanden en kiezen of hoofdpijn in de ochtend. In deze situaties worden vaak mondbeugels of splinten voorgeschreven. Splinten zijn schildjes die over de tanden worden geplaatst en schade of slijtage van de tanden tegengaan. 
 • Occlusie analyse
  De gnatholoog analyseert hoe de tanden op elkaar aansluiten. Met die informatie kunnen afwijkingen worden geconstateerd en gecorrigeerd. Door uw beet op deze manier te optimaliseren, wordt het risico op klachten geminimaliseerd.
 • Pijnmanagement
  Leven met kaakpijn is niet altijd nodig. Vaak kunnen de klachten worden verminderd met medicatie, fysiotherapie of een combinatie hiervan. Dergelijke pijnverlichtende behandelingen zorgen dat uw klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
 • Gebitsrehabilitatie
  In geval van complexe kaak- of gebitsproblemen, kan een behandelplan worden opgesteld waarin meerdere behandelingen samen de klachten aanpakken. Dergelijke uitgebreide behandelplannen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit orthodontie of prothetische oplossingen. 

Waarom een tandarts gnatholoog?

Komt u met uw klachten naar een tandarts gnatholoog, dan kunt u profiteren van de kennis en ervaring van deze specialist. Gnathologie richt zich op het oplossen van complexe kaak- en gebitsproblemen, waarbij de nieuwste technologie wordt ingezet. Zo ontvangt u de best mogelijke zorg en kunt u de eerste stappen zetten naar een pijnvrije glimlach. 

Vind een specialist bij u in de buurt

Het vinden van een specialist die uw klachten kan oplossen kan soms een uitdaging zijn. Maar u hoeft niet verder te zoeken. Het team van Tandarts aan de Maas bestaat uit verschillende disciplines, van reguliere tandzorg tot gnathologie, esthetische tandheelkunde en orthodontie, prothese specialisten en meer. Zo kunnen bijna alle klachten aan kaak en gebit binnen onze praktijk worden behandeld. Handig, want zo hoeft u maar naar één adres en houdt u het overzichtelijk. 

Wilt u weer kunnen glimlachen zonder pijn?  Waar de meeste tandartspraktijken een patiëntenstop hebben, neemt Tandarts aan de Maas wel nieuwe patiënten aan. Inschrijven doet u eenvoudig online. Een afspraak maken doet u telefonisch of per e-mail.

Ook voor vragen kunt u ons altijd bereiken.