Uw vertrouwde tandartspraktijk in Cuijk

Wist u dat mondgezondheid een cruciaal onderdeel is van ons welzijn. Dat gaat verder dan het hebben van een prachtige glimlach, een gezonde mond heeft namelijk een positieve invloed op onze gezondheid én ons zelfvertrouwen. Dat vertrouwt u toch alleen toe aan echte professionals? Tandarts aan de Maas is daarom uw partner in mondgezondheid. In onze tandartspraktijk in Cuijk staat ons team klaar om uw mond in topconditie te brengen én te houden. 

Deskundige mondzorg in de tandartspraktijk

Gezonde tanden zijn belangrijk: het kauwen van voeding en spreken met een slecht gebit kan lastig, pijnlijk of soms zelfs bijna onmogelijk zijn. Het is dus belangrijk om de gezondheid van uw mond dagelijks aandacht te geven en regelmatig een controle te laten uitvoeren door een tandarts.

Laat u uw gebit regelmatig controleren, dan kunnen problemen met tanden of tandvlees worden voorkomen of in een vroeg stadium worden opgespoord. Het voordeel hiervan is dat ingrijpende en dure behandelingen vaak niet nodig zijn. Wacht u langer met naar de tandarts gaan of gaat u misschien helemaal nooit op controle in een tandartspraktijk? Dan kunnen beschadingen of ontstekingen tot grotere problemen leiden. Dat zorgt voor veel ongemak, langere en intensievere behandeling en hogere kosten. Wilt u dit voorkomen? Zorg dan dat u elk half jaar een bezoek brengt aan de tandartspraktijk in Cuijk.

Bang voor de tandarts

Bent u angstig voor een bezoek aan de tandarts? Dan bent u zeker niet alleen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de Nederlanders in meer of mindere mate angstig is voor de tandarts. Het is dus zeker niet iets waarvoor u zich hoeft te schamen!

Heeft u moeite met een bezoek aan de tandarts, maar bent u zich wel bewust van de risico’s wanneer u uw gebit niet regelmatig laat controleren? Geef dit gewoon aan bij het maken van een afspraak, dan houden we hier rekening mee wanneer u de tandartspraktijk bezoekt. 

Belang van controle van uw gebit

Laat u uw gebit niet regelmatig controleren, dan kan dit negatieve gevolgen hebben. Niet alleen voor uw mondgezondheid maar ook op andere vlakken kan dit zorgen voor ongemak of ziekte. 

 1. Tandbederf
  Wanneer uw gebit niet regelmatig gecontroleerd wordt, kan tandbederf zich onopgemerkt verspreiden. Dit kan leiden tot klachten bij de holtes en tandinfecties.
 2. Ongezond tandvlees
  Gingivitis en parodontitis zijn tandvleesaandoeningen die, zonder tijdige behandeling, kunnen leiden tot gevoelig en bloedend tandvlees, slechte adem en op lange termijn zelfs verlies van tanden.
 3. Slechte adem
  Niemand wil uit de mond ruiken. Wanneer tandsteen, tandplak en andere mondproblemen zonder behandeling hun gang kunnen gaan, kan dat leiden tot een slechte adem. Zonder professionele behandeling is het moeilijk om dit vervolgens te verhelpen. 
 4. Gebitsproblemen
  Bestaande tandheelkundige problemen, zoals een scheve beet of kaakproblemen hebben regelmatig controle nodig. Mochten de problemen namelijk verergeren, wordt dit bij de controle gezien en kan dit worden behandeld.
 5. Hoge tandartskosten
  Wanneer kleine problemen de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen, kunnen ze uitgroeien met complexe, uitgebreide behandelingen als gevolg. Op de langere termijn leidt dit tot hoge tandartskosten.
 6. Algehele gezondheid
  Een slechte mondgezondheid heeft bijna altijd invloed op de algehele gezondheid van de mens. Zo kan een ongezonde mond leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en problemen met de ademhaling.

Onze tandartspraktijk in Cuijk

Bent u op zoek naar een deskundig tandarts, mondhygiënist of gnatholoog, zodat uw mond optimaal wordt verzorgd? Dan bent u bij deze tandartspraktijk in Cuijk aan het juiste adres. Naar welk type behandeling u ook op zoek bent, u vindt het hier:

 • Tandarts
 • Mondhygiënist
 • Prothese technieker
 • Preventie-assistent
 • Paropreventie
 • Orthodontie
 • Gnathologie
 • Facings
 • Bleken

Met een toplocatie op steenworp afstand van het station Cuijk is de tandartspraktijk met auto, openbaar vervoer en fiets uitstekend bereikbaar. 
Dus wacht niet langer en zorg dat uw gebit in topconditie is en blijft. Maak vandaag nog een afspraak of schrijf u in bij onze tandartspraktijk in Cuijk. Heeft u vragen over onze praktijk, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.